Vandaag is het zondag 26 september 2021 dag 635 van mijn project A Pic A Day ofwel APAD.

Fotografie links pagina

Auteursrecht

Zes tips van contentjurist Charlotte Meindersma stel: je moet een flyer ontwerpen of je gaat aan de slag met brochures maken. Waar haal jij dan je afbeeldingen vandaan? Van Google? Dan loop je een aardig risico op een flinke claim van de maker. Dan, van een stocksite met gratis foto’s of andere afbeeldingen!


Benel

Benel is een groothandel met 4.500+ producten op het gebied van foto- en video-accessoires, microfoons, printers, fotolijsten en optiek


Blikopener - Diana Bokje

Een BlikOpener is een leuke fotoopdracht, iets om je creativiteit te stimuleren of je je blik te verruimen. Tijdens de Coronocrisis heb ik op Facebook en via mijn website iedere dag een BlikOpener gedeeld. Iets om creativiteit te stimuleren, de blik te verruimen en het fotobewustzijn te vergroten. Elke BlikOpener werd gevolgd door een uitdagende opdracht. Het doel was elke dag even iets leuks te delen en de fotospirit hoog te houden.


Cafe Obscura

Beeldmakers heb je nodig voor het creëren van een goed beeld. Het begint allemaal bij de personen die je nodig hebt voor het maken van het beeld. Daarna de apparatuur die het beeld gaan maken en helpen te maken. Maar zonder kennis komt er meestal geen goed beeld uit, dus een juiste basiskennis voor beeld maken is ook wel handig. Waar wordt het beeld gemaakt? De locatie is ook zeker bepalend voor de sfeer van het beeld.


De Afdruk

De Afdruk is een fotoservice speciaalzaak gevestigd in het centrum van Breda. Wij behandelen uw afdrukken met de grootste zorg. Dit doen wij inmiddels al ruim 30 jaar. Met veel passie zorgen wij ervoor dat elke negatief, scan of digitaal bestand professioneel wordt afgedrukt.


De Rooij Fotografie

De Rooij Fotografie is in 2011 opgericht door Mark de Rooij. De Rooij Fotografie is gespecialiseerd in het geven van cursussen over fotografie en fotobewerking. De cursussen worden niet alleen op locatie gegeven, De Rooij Fotografie is namelijk de grootste aanbieder van online trainingen over fotografie en fotobewerking in Nederland. Met online trainingen kun je leren over fotografie en fotobewerking vanuit huis wanneer het jou uitkomt.


De Valk Roofvogels

Wij bezitten op dit moment zo rond de 20 verschillende soorten roofvogels en uilen. Wij vliegen onze vogels 365 dagen per jaar, een complete dagtaak maar in onze ogen wel een verplichting richting onze dieren.


Diana Bokje

Iedere fotograaf heeft zo nu en dan behoefte aan reflectie. Of dat nu is om je sterke en zwakke punten te ontdekken, meer zelfvertrouwen te krijgen of tijdens het creatieve proces. En wat te denken van het selecteren van foto’s voor een project, boek of portfolio?


Du Pho

DuPho staat voor Dutch Photographers en is de beroepsorganisatie voor professionele fotografen. DuPho gelooft in de kracht en waarde van beeld, verbindt, inspireert, adviseert en vertegenwoordigt fotografen op juridisch, zakelijk en creatief gebied.


Duizend woorden

1000 woorden voor een foto lieflijk logisch grillig typisch verdund gezaghebbend belegen alternatief inspirerend exemplarisch apart vertederend briljant enz enz enz


Ellen Brouwers

‘Kunst hoort bij iedere opdracht’.  Bij ieder opdracht ga ik me verdiepen in de historie van de betreffende plek. Het ontwerp krijgt hierdoor altijd een persoonlijk karakter. Ik vind het belangrijk de geschiedenis te verbinden met het heden. Mijn glaskunst leent zich hier in het bijzonder voor en heeft bewezen een sterkte toevoeging te zijn in oude en nieuwe gebouwen.


Escher in het Paleis

Escher in Het Paleis toont permanent de wereldberoemde, fantasievolle voorstellingen van de kunstenaar M.C. Escher en is gevestigd in het voormalige winterpaleis van koningin-moeder Emma. Het is in Den Haag het enige openbare gebouw waar de oude paleisfunctie nog te ervaren is.


Evenementen kalender

Evenementkalender.nl is de site waarop je alle bekende en minder evenementen kan vinden die in Nederland plaatsvinden.Zowel particulieren als bedrijven en/of instellingen kunnen GRATIS evenementen aanmelden via deze website. Evenementkalender.nl is GEEN verkoopkanaal voor toegangskaarten voor de vermelde


Foto Jeroen

Fotografie en daarover vertellen. Niet alleen beelden laten zien maar zeker o.ok uitleggen hoe jij betere foto’s kan maken. Met artikelen en video’s die jou zelf kunnen helpen beter te fotograferen. Deze website biedt een ruime persoonlijk uitleg van Jeroen de Jong, fotograaf uit Midden Brabant


Foto museum Antwerpen

Het FOMU is een van de meest prestigieuze en toonaangevende musea voor fotografie in Europa. Als een open huis treden we in dialoog met ons publiek. Het FOMU verzamelt en beheert unieke collecties van fotobeelden, apparatuur en fotoboeken.


Foto museum Den Haag

Het Fotomuseum Den Haag wil een plek zijn waar mensen de ruimte en rust kunnen vinden om de gelaagdheid, betekenissen en context van de fotografie te ontdekken en met aandacht te kunnen kijken


Fotografie cursus

Fotograferen doet vrijwel iedereen. Vooral nu veel mensen een digitale camera hebben en foto bewerken eenvoudig is. Een góede foto maken is echter wat anders dan op een knopje drukken. Daarvoor moet je niet alleen het juiste voorwerp of de juiste situatie voor de digitale spiegelreflex camera hebben. Je moet dan ook inzicht hebben in enkele technische aspecten rond digitaal fotograferen. Zo maak je de leukste foto’s!


Fotografie Ploeg

Heb jij een liefde voor fotograferen en wil jij je hier in ontwikkelen? Dan zijn de online fotocursussen van Fotografie Ploeg wellicht iets voor jou! Ik leer jou door middel van een gepaste online cursus jouw fotocamera nog beter te gebruiken. Welke online fotografie cursus je ook kiest, jouw foto’s zullen er op vooruit gaan!


Fotografille!

Op Fotografille vind je o.a. handige fotografie tips, reviews van producten, photoshop tutorials, inspiratie en veel meer. Kijk lekker rond op mijn blog over fotografie en ga daarna met je camera op pad! Liefs, Evelien


Geen Dag zonder Camera

Het fotoboek bevat 3652 dagfoto’s die Ellen Brouwers maakte tussen 1 mei 2000 en 1 mei 2010. Het laat een overzicht zien van een periode vol vreugde, verdriet, kunst en inspiratie waarin de missie: ‘Aandacht voor het Nu en vastleggen voor Later’ een belangrijke rol speelt. Uiteindelijk is er een collectie ontstaan van 3652 beelden uit het leven van een vrouw, moeder, kunstenaar en ondernemer.


Gevoelsfotografie

GevoelsFotografie organiseert fotografie cursussen en workshops in de regio: Den Haag, Rotterdam, Zoetermeer, Delft. Tevens kunt u ook bij mij terecht voor fotografie opdrachten zoals portretfoto’s, bruiloften of profielfoto’s.


Gratis Leren Photoshoppen

Gratis leren Photoshoppen is een winterproject dat van oktober tot en met april plaatsvindt. Elke dag, uitzonderingen daargelaten, wordt er door mij (Olaf Bok) een film les gegeven ofwel een opdracht gemaakt en online gezet op mijn YouTube kanaal. In deze opdrachten wordt helder uitgelegd hoe Photoshop werkt. De uitleg wordt op een makkelijke en leuke manier gegeven.


Heel Holland Fotografeert

De beste fotocursussen, de leukste workshops, en de mooiste fotografie vakanties. Altijd tot in de details verzorgd. Maar ook verschillende gratis fotoprojecten en artikelen. De persoonlijke benadering van HeelHollandFotografeert laat je een betere foto maken of je nu beginner, (ver)gevorderd of professional bent. Klanten zijn niet voor niets zo tevreden over HeelHollandFotografeert


https://james.darpinian.com/satellites/?special=starlink

I have built deep neural networks for eye tracking, VR rendering for Google Earth, and 3DOF head tracking for the Google VR SDK. I enjoy taking cutting-edge technology from concept to launch.


IPTC standaard

De IPTC Photo Metadata Standard is de meest gebruikte standaard om foto’s te beschrijven, vanwege de universele acceptatie ervan door persbureaus, fotografen, fotoagentschappen, bibliotheken, musea en andere gerelateerde industrieën. Het structureert en definieert eigenschappen van metadata waarmee gebruikers nauwkeurige en betrouwbare gegevens over afbeeldingen kunnen toevoegen.


Lightroom CC online

Achter je bureau of onderweg. Lightroom is de cloudgebaseerde service die alles biedt wat je nodig hebt om je foto’s te bewerken, te ordenen, op te slaan en te delen op elk apparaat.


Lightroom CC Reference

Welkom bij het Lightroom Classic-handboek! Kies aan de linkerkant een onderwerp om antwoorden te krijgen, stapsgewijze instructies te ontvangen en uw vaardigheden te ontwikkelen. Kunt u niet vinden waar u naar zoekt? Ga terug naar Lightroom Classic Leren en ondersteuning voor meer hulpmiddelen.


Marina Murasheva

Marina Murasheva is een kunstfotograaf uit Amsterdam. Geïnspireerd door oude meesters uit de Gouden Eeuw, Caravaggio en Griekse Mythologie. Portretten, schoonheid en stil-life fotograferen samen met mode-artikelen. Werken met natuurlijk licht en flits in studio en op locatie.


Moor fotografie

Nederlandstalige blog waar je kunt leren fotograferen. Wekelijks nuttige artikelen over fotograferen en beeldbewerking om jou te helpen met fotografie.


Nederlands Fotomuseum

Visuele verhalen die er toe doen. Wij waken over het Nederlands fotografisch erfgoed van nu en de toekomst en maken dit toegankelijk voor het publiek. Hierbij plaatsen we de fotografie altijd in een actuele context. Wij verzamelen en tonen fotografie die reflecteert op de wereld. Zo verrijken wij het leven van mensen met visuele verhalen die er toe doen.


Old Masters Photography

Dit is een plek om naast het vinden van inspiratie ook kennis te verkrijgen. Fotografie gaat niet alleen over techniek, maar ook over creativiteit, inspiratie, kennis en verregaande onderzoek.


Peter de Krom

Voor het maken van vrij werk verhuisde ik in 2010 voor vijf jaar terug naar Hoek van Holland. Een eigenaardig Rotterdams dorp dat 30 kilometer verwijderd ligt van het stadhuis en wordt omsingeld door het Westland. Het is een plek die ik nooit heb begrepen, ondanks 25 jaar ervaring als ‘Hoekenees’.


Peter van den Kerkhof

Welkom op de website van Peter van den Kerkhof Fotografie. Dankzij 30 jaar ervaring ben ik een echte allround fotograaf.  Opdrachtgevers die kwaliteit en service belangrijk vinden zijn van harte welkom!


Photo 31 Lezingen

Photo31 is een platform voor fotografie en een ontmoetingsplek waar fotografen in elk stadium van hun carrière, maar ook  galeriehouders, kunstverzamelaars en mensen met een liefde voor fotografie hun passie en kennis kunnen delen, inspiratie op kunnen doen en contacten kunnen leggen.


Photoshop online

Laat je foto’s er precies zo uitzien als jij wilt gewoon in je browser. Met de nieuwe online. Photoshop Express-editor is het heel eenvoudig om afbeeldingen uit …


Photoshop Tutorials

De tutorials op deze website zijn geschreven voor het beste en meest gebruikte foto bewerkingsprogramma Adobe Photoshop CS. Photoshop heeft veel filters, opties, en analyse mogelijkheden om alles te doen met foto’s en afbeeldingen wat je wilt!


Pixel unie

De Pixel Unie is er om jou als beginner of hobbyist te helpen creatiever te worden via het internet. Dat doen we door de beste tips, nieuwste trends, inzichten en updates te delen via onze e-books, blogs, video’s en cursussen.


Ramon Mangold

Ramon Mangold (1980) studeerde grafische vormgeving en fotografie aan de kunstacademie te Breda; St. Joost. Gedurende deze studie verdiepte hij zich tevens in (kunst)filosofische vakken aan de faculteit wijsbegeerte van de UvT.  Na het afronden van zijn opleiding is hij actief binnen de documentaire- en journalistiekefotografie. Hiernaast houdt hij zich bezig met pop- en concertfotografie.


School voor Fotografie

Fotograferen is kijken, vormgeven en accenten leggen met licht en schaduw. Dat kan pas als je weet wat je doet. Het is ook het verschil tussen kiekjes maken en fotograferen. Want fotografie is een vak.


Tom Meerman

Tom Meerman -Triton fotografeert sinds 1981 op zoek naar fotografische verbeelding van de innerlijke beleving. Procesbegeleider waar kunstinhoud en organisatie samenkomen. Geboren in Amsterdam Analytisch, verbindend, gedreven door inhoud, integrerend, relativerend. Triton is de zoon van Poseidon. Deze meerman is als muze toegevoegd. Link: 1000 woorden voor een foto


Zon en maanstanden

The Photographer’s Ephemeris® was conceived in 2008, following a weekend landscape photography course in Rocky Mountain National Park, Colorado. After a classroom session that required use of paper-based topographic maps, protractor, calculator, pencil and ruler, it seemed like an equivalent digital tool built on internet mapping services might be something whose time had come.


ajax-loader